Cel putin cincisprezece rachete au fost trase joi asupra unei tabere a opozitiei iraniene in exil din apropierea aeroportului international din Bagdad in Irak, au declarat surse din cadrul serviciilor de securitate, informeaza AFP si Reuters.

"Cel putin cincisprezece rachete au fost trase in jurul taberei Liberty", a declarat comandamentul de operatiuni pentru regiunea Bagdad, adaugand ca politia a gasit camionul de unde au fost trase proiectilele.

Comandamentul de operatiuni si Ministerul de Interne au indicat ca ar putea fi victime, dar nu au oferit o cifra.

Acesta este cel mai grav atac impotriva taberei, a declarat un purtator de cuvant al Organizatiei Mujahedinilor Poporului din Iran (PMOI), cu sediul in Irak de la razboiul irano-irakian din anii 1980, noteaza Reuters.

Tabara Liberty este o fosta baza americana care gazduieste din 2011 sute de membri ai Mujahedinilor Poporului din Iran.

Fondata in 1965 cu scopul de a-l rasturna pe sah si apoi regimul islamic, PMOI a fost alungata din Iran in anii 1980 si s-a instalat in special in Irak. Organizatia a sprijinit Irakul lui Saddam Hussein in timpul razboiului dintre Iran si Irak in anii 1980.

Dar dupa invazia americana din Irak in 2003, noua putere, in majoritate siita, s-a apropiat de Teheran si considera prezenta opozitiei iraniene in exil incomoda.

Mai multe atacuri cu racheta impotriva taberei au mai avut loc in trecut.