Ungaria ameninta ca va ataca in justitie cotele pentru imigranti impuse de UE
"Ungaria nu vrea sa accepte niciunul (imigrant - n.red.) care a fost expulzat. Punctul nostru de vedere este ca ar trebui trimisi in Grecia", a declarat Janos Lazar intr-o conferinta de presa, adaugand ca Ungaria ar trebui sa accepte pana la 40.000 de imigranti in cadrul schemei.
Slovacia a anuntat si ea ca va ataca in justitie schema UE.

Ce înseamnă și ce impact ar putea avea decizia CEDO privind vaccinarea
VIDEO Regatul Unit în doliu: A murit prințul Philip, soțul Reginei Elisabeta a II a / Ce mesaj au transmis Palatul Buckingham și premierul
Prințul Philip al Marii Britanii - 7 decenii de gafe și glume incorecte politic
VIDEO Primele imagini cu o maimuță controlând un joc video cu creierul prezentate de Neuralink, compania lui Elon Musk
E ca si cum am accepta ca in cativa ani sa avem pe teritoriul Romaniei un oras de marimea Sibiului cu o populatie total straina de Europa, de traditiile romanesti, de istoria si cultura noastra, oras in care cu siguranta s-ar manifesta extremisme islamice.
E un risc pe care statele mici ale Europei nu-l pot accepta, dat fiind ca state mari si bogate din Europa au deja probleme evidente cu minoritatile instalate prin imigratie ilegala.
Daca Ungaria, Slovacia si Cehia ameninta cu justitia european, e probabil ca se bazeaza pe lacune legale ale impunerii cotelor obligatorii de imigranti.
Am inteles ca nu exista nicaieri in tratatele UE vreo obligatie de a accepta o anume politica de imigratie, ba chiar UK si Danemarca au refuzat sa semneze orice angajament in acest sens cand au aderat la UE.
Iar argumentul Comisiei UE si al cancelarei Merkel e unul "moral", de "solidaritate" si nu unul legal.
Asa se si explica tentativele repetate (intalnirea de duminica intre Juncker, Merckel si statele din Europa Centrala si de Est) de a convinge est-europenii sa accepte "de bnavoie" cotele obligatorii.
Se pare ca Grecia s-a angajat sa isi controleze mai bine frontierele si sa nu mai lase "refugiatii" sa treaca granitele fara control spre Macedonia sau Bulgaria.
Problema e ca guvernul de la Atena e unul extremist de stanga, care ideologic combate UE si e apropiat de Rusia lui Putin, e putin probabil sa fie de buna credinta si chiar sa aplice angajamentul, mai degraba va face figuratie mediatica si atat.
De altfel, Germania, Austria, Polonia si alte state central si est europene au cerut ca pe frontiera greco-turca sa fie trimisi graniceri si vamesi europeni, precum si functionari Frontex, ceea ce Grecia nu a acceptat decat partial si conditionat.
E probabil ca in urma victoriei conservatorilor, Polonia sa aiba o pozitia mai dura fata de aceasta criza.