China renunta la politica unicului copil: Toate cuplurile au voie sa aiba doi copii
Aceasta decizie, de o importanta istorica, vine dupa relaxarea, in urma cu doi ani - cand Beijingul a permis chinezilor sa aiba doi copii daca unul dintre cei doi copii era el insusti copil unic - este destinata corectarii dezechilibrului ingrijorator dintre femei si barbati (116/100) si sa contracareze imbatranirea populatiei.
Decizia a fost luata in a cincea plenara a comitetului central al Partidului Comunist chinez, care s-a incheiat joi, dupa o reuniune de patru zile destinata aprobarii planului cincinal (2016-2020).
Ultima relaxare a acestei politici, de la finele anului 2013, a avut un efect limitat: nu a fost aplicata peste tot si multe cupluri, din motive financiare, nu doreau decat un singur copil.
Cvasi-totalitatea celor 55 de minoritati etnice din tara nu sunt supuse politicii de limitare a naterilor iar chinezii din zona rurala putea avea deja doi copii daca primul era o fata.
Reuniti de luni in cel mai mare secret, plenara a adoptat obiectivul unei cresteri economice "mediu-mare" pentru 2016 si anii urmatori, fara a oferi vreo cifra exacta.

Cum și-a petrecut Vlad Voiculescu ziua demiterii din funcția de ministru al Sănătății
Ziua demiterii lui Vlad Voiculescu. Ce le-a explicat Barna colegilor despre discuția cu premierul
Landerul InSight al NASA luptă pentru supraviețuire și va intra în hibernare de urgență
VIDEO Demonstrație cu un elicopter de atac la București. Elicopterul multirol pe care Airbus îl propune Armatei române: „E ca un briceag elvețian, bun la toate”
China refuza "importul" de imigranti, exista o anumita constiinta a identitatii milenare a poporului chinez, etnia Han nu vrea sa dispara intr-un fel de mixitate informa.
Doar cateva state din UE au politici care incurajeaza natalitatea, majoritatea se multumesc cu pachetul minim de alocatii pt copii si concedii platite pentru mame.
Uniunea Europeana a incercat sa practice o politica de inlocuire a populatiei europene cu milioane de imigranti in ideea de a stopa scaderea demografica.
Insa dupa doar 3-4 decenii se constata un esec al multiculturalismului si o integrare partiala a minoritatilor provenite din imigratia din afara Europei.
Problemele recente create de valul migrator venit din Orientul Mijlociu, provocat in parte si de apelul cancelarei Germaniei, nu au facut decat sa evidentieze mai acut lipsa unei politici imigrationiste inteligente la nivel european si carentele politicilor demografice.
Decizia Chinei este o veste proasta pentru Europa, tara asiatica avand deja o populatie relativ omogena etnic si cultural si mai mare de 2,5 ori fata de cea a Europei.
Coroborat cu politica de control societal si cu expansiunea economica si tehnologica, decizia pro-natalista arata clar ambitia Chinei de a deveni superputerea mondiala a viitorului, inclusiv in plan demografic.
China tb. sa dea drumul mai mult la consumul intern, iar cei din generatia 2010-2020 nu se mai multumesc cu un castron de orez precum inaintasii lor, vor bani multi, placeri, jocuri, libertate totala etc. Ori China a aratat pana acum ca nu vrea sa scape darlogii chiar de tot, si mentine control asupra internetului, presei, samd.
Sunt convins ca isi planifica etapele de expansiune: mai intai o intarire economica, apoi una militara, una demografica si inevitabil va urma una teritoriala.
Inflatia demografica e necesara pentru a avea coloni in teritorii ocupate militar si emigranti care vor coloniza teritorii necoupate militar.
Expasiunea teritoriala se va face si hardpower si softpower.
Tarile asiatice vecine, cu teritorii "disponibile" (acolo unde statul e slab, unde e separatism, unde sunt deja minoritati chineze influente, unde sunt insule pustii, etc) vor fi tinte pt actiuni militare directe.
Va fi simplu, pentru ca nimeni nu se va putea opune militar, iar odata ocupate acele teritorii e suficient de o perioada scurta, cativa ani, pentru a forma o majoritate Han prin colonizare.
Tibetul era stat independent cand a fost ocupat militar si apoi colonizat, acum tibetanii sunt minoritari la ei acasa.
Asupra Rusiei si Europei se va actiona "soft".
Mai intai legaturi economice cat mai importante, pentru a "lega" interesele chineze de cele ale elitei de afaceri ruse si europene. Se previn astfel decizii politice prea dure impotriva Chinei. Vezi acordurile pentru gaz cu Rusia sau cumpararea de Airbusuri la vizita lui Merkel.
Apoi cereri de "liberalizari" ale regimului de vize pentru "oamenii de afaceri" chinezi, pentru executarea unor contracte care necesita "forta de munca calificata" din China, etc.
Cooperare culturala intensa, valorizarea "aportului imigratiei chineze" la cultura europeana, etc.
Ceea ce va permite "exportul" lent si sigur a sute de mii, apoi milioane de chinezi catre Europa. Deja se intampla, vedeti evolutia demografica a comunitatii chineze intr-o tara saraca precum Romania in ultimii 15 ani.
Rusia se confrunta cu imigratia chineza ilegala frontaliera si aceasta va continua consecvent pana cand intreaga Siberie va avea "de facto" o majoritate etnica Han.
La momentul cand vor deschide gura astfel: "Noi vrem acum asta si o luam!", nu va mai fi nici o alta putere capabila sa zica "Stati putin!"