Nicolas Sarkozy, in vizita la Moscova. Fostul lider francez cere Occidentului sa dialogheze cu Rusia: Izolarea Moscovei nu are sens, un nou Razboi rece ar fi o infrangere si pentru noi
Sarkozy a mai afirmat, in discursul sau, ca provocarea in aceasta relatie este discutarea "responsabilitatii fiecaruia". "De fiecare data cand exista o neintelegere, putem trai in confruntare sau in dialog, in instrainare sau in apropiere", spune Nicola Sarkozy.
Liderul francez a optat pentru "apropiere si dialog", subliniind ca "Rusia si Franta trebuie sa lucreze impreuna". "Nu trebuie sub nicio forma sa acceptam un nou Razboi rece, ar fi o infrangere si pentru noi. Izolarea Rusiei nu are sens, cred asta cu tarie", a adaugat Sarkozy.
Vizita lui Nicolas Sarkozy la Moscova a fost anuntata in urma cu zece zile si include si o intalnire cu Vladimir Putin. Fost presedinte al Frantei, Sarkozy este in prezent liderul opozitiei franceze.
Intalnirea celor doi are loc pe fondul campaniei de bombardamente lansate de Rusia in Siria si criticata de Franta si Stalele Unite.
Fostul lider francez este insotit la Moscova de o delegatie formata din membri ai partidului sau, printre care si unii dintre fostii sai ministri: senatorul Gerard Longuet, fost ministru al Apararii, si europarlamentarul Rachida Dati, fost ministru al Justitiei.
Nicolas Sarkozy a criticat in mod repetat, in ultimele luni, politica ferma a lui Francois Hollande si a occidentalilor fata de Moscova, inclusiv in problema Ucrainei, fostul presedinte al Frantei invocand "o eroare grava care poate crea conditiile unui nou razboi rece cu Rusia".

Liber la vaccinarea cu AstraZeneca: Unde sunt acum mii de locuri disponibile în București și cum poți găsi alt centru în țară / Explicațiile autorităților
Scurt ghid de făcut Bugetul franjuri: 10 excepții fiscale care au sărăcit Educația și Sănătatea, tolerate de toți- de la PSD la PNL și USR-PLUS
Ce metode au folosit Franța și Germania pentru a vaccina cât mai multe persoane vulnerabile și cum s-ar aplica și în România
FOTO Pistele de biciclete de pe Splaiul Independenței, trasate vara trecută de o companie municipală și care costă circa 1,5 milioane lei, au început să se degradeze
Nici viața de vegetarian nu e ușoară...fasolea, uleiul, pâinea și brânzeturile sunt în topul scumpirilor comunicate de INS
Poate cand o sa ii cotropeasca Rusia o bucatica o sa inteleaga ce inseamna apropierea asta fata de Rusia.
Cand esti la 100km distanta iti arde de prietenii si uite asa se duce dreaq UE
Francois Hollande a reusit sa bata toate recordurile franceze de impopularitate, Basescu prin comparatie e chiar foarte apreciat in Romania..
Scenariul probabil al alegerilor prezidentiale de anul viitor din Franta e unul care prevede o lupta in turul doi intre fostul presedinte conservator Sarkozy si actuala lidera a opozitiei nationaliste si anti-UE, dna Marine Le Pen.
Ambii au o viziune pro-rusa si anti-americana, Sarkozy e apropiat de Merkel, iar Le Pen e sustinuta financiar de o banca ruseasca apropiata de Kremlin, e oficial, a recunoscut public.
UE va continua daca la presedintie ajunge Sarkozy, dar va suferi un atac frontal daca Le Pen ajunge la palatul Elysee (sediul presedintiei).
Sarkozy e partizanul unei Europe cu mai multe etaje, in clar vrea un nucleu de tari vestice bogate care sa impuna ritmul si reformele, tarile sudice si estice fiind relegate la rang de "elevi" care trebuie sa faca teme primite de la Paris si Berlin.
E un individ brutal, cinic, grosolan in aprecieri, bun orator, dispretuitor cu cei slabi si admirator al celor bogati si cu succes. Chiar si Berluscuoni il desconsidera pe "piticul cu complexe de Napoleon".
Le Pen vrea abandonarea euro, reintroducerea frontierelor nationale, protectionism economic, apropierea strategica de Rusia, izolationism pe scena internationala.
E prost informata despre estul Europei si total dezinteresata de soarta Romaniei sau Poloniei.
A criticat constant primirea de noi state in UE, vrea expulzarea tuturor imigrantilor din Franta, inclusiv cetateni UE din Romania, Bulgaria, etc.
Cu Sarkozy, Romania s-ar putea intelege mai usor asupra UE si asupra catorva teme de politica externa.
Cu Le Pen intelegerea ar fi doar punctuala, pe chestiuni de circumstanta.
Dar ambii sunt indiferenti la soarta est europenilor in fata Rusiei.
Nu era mai buna viata la CIA? Faceai orice rautate si nu stia nimeni.