Cancelarul german Angela Merkel a ajuns joi la Beijing impreuna cu o delegatie de 20 de lideri ai mediului de afaceri pentru o vizita care ar urma sa se axeze pe consolidarea cooperarii economice si pe discutarea rolului Chinei in crizele internationale, informeaza DPA.

Angela Merkel a fost intampinata la Beijing de premierul Li Keqiang si ar urma sa aiba o intrevedere cu presedintele Xi Jinping in cursul zilei.

Conflictul din Siria, care a avut un rol determinant in cea mai mare miscare de populatie spre Europa dupa Al Doilea Razboi Mondial, ar urma si el sa se afle pe agenda vizitei de doua zile a Angelei Merkel, potrivit Agerpres.

In contextul in care Germania cauta cai de a limita afluxul de migranti, Angela Merkel ar putea face presiuni asupra Chinei pentru ca aceasta sa-si foloseasca puternica sa relatie economica cu Rusia pentru a ameliora situatia din Siria ravasita de razboi, comenteaza DPA.

Faptul ca presedintele rus Vladimir Putin in sustine pe presedintele sirian Bashar al-Assad a fost criticat de Occident.

Din delegatia Angelei Merkel face parte si noul sef de la Volkswagen, Matthias Mueller, care probabil va vorbi despre scandalul provocat de manipularea testelor de poluare.

Vineri, cancelarul german se va deplasa impreuna cu premierul chinez in provincia estica Anhui, unde va efectua o vizita la o scoala rurala si va participa la o reuniune a oamenilor de afaceri chinezi si germani.

Potrivit DPA, este pentru prima data cand premierul chinez Li Keqiang invita un lider strain sa-i viziteze provincia natala.

Vizita Angelei Merkel are loc dupa ce Xi Jinping a vizitat Marea Britanie si a declarat ca relatiile anglo-chineze vor ajunge la un nou nivel.