Garda de coasta greaca a salvat 242 de migranti dupa ce ambarcatiunea din lemn in care se aflau s-a scufundat miercuri in largul insulei Lesbos, dar cel putin trei persoane s-au inecat, printre care si doi copii, informeaza autoritatile, citate de Reuters.

"Nu avem inca o imagine completa a numarului de oameni care sunt disparuti", a declarat un purtator de cuvant al Garzii de coasta.

Un barbat si doi baieti au fost gasiti inecati si a fost declansata o ampla operatiune de cautare in urma a ceea ce pare a fi cea mai mare catastrofa maritima de la inceputul masivului aflux de refugiati din acest an, potrivit Agerpres.

Peste 500.000 de refugiati si migranti au intrat in Grecia ajungand pe una dintre insulele sale din ianuarie, tranzitand apoi spre Europa centrala si de nord in ceea ce a devenit cea mai mare criza umanitara de pe continent de decenii intregi.

Afluxul a crescut si mai mult recent, in conditiile in care refugiatii incearca sa ajunga in Europa inaintea de venirea iernii, traversand portiunea scurta dintre Turcia si Grecia in ambarcatiuni supraaglomerate de mici dimensiuni.

"Aceste tentative demne de lauda ale Garzii de coasta de a salva refugiati pe mare este pe cale sa se transforme intr-o operatiune constanta de localizare si recuperare a unor refugiati inecati", a declarat ministrul grec al marinei civile, Thodoris Dritsas.