Un soldat rus a murit in Siria, dar cauza mortii sale nu este cunoscuta deocamdata, au declarat marti, pentru AFP, membri ai anturajului sau, fara ca afirmatiile sa fie confirmate din surse oficiale.

Vadim Kostenko, 19 ani, originar din regiunea Krasnodar, in sudul Rusiei, "s-a dus in Rusia in calitate de soldat profesionist", nu de recrut, a declarat o persoana apropiata de familia sa, care a preferat sa isi pastreze anonimatul.

"A murit", a declarat aceasta sursa, care a adaugat ca circumstantele mortii sale nu sunt clare si nu sunt legate neaparat de lupte.

Vadim Kostenko urmeaza sa fie inmormantat "in cursul saptamanii", a continuat aceasta surs, care spune ca a aflat sambata de decesul acestuia.

Grigori Donskih, care a fost coleg de armta cu Vadim Kostenko in Rusia si spune ca il cunostea bine, a confirmat decesul dar nu stie alte detalii.

"Nu e genul de om care sa-si fi pus capat zilelor", a subliniat acesta, respingand astfel teza sinuciderii.

Armata rusa a trimis zeci de avioane de lupta si elicoptere in Siria, unde efectueaza, din 30 septembrie, raiduri pentru a sustine fortele lui Bashar al-Assad.

Vladimir Putin a afirmat in mai multe randuri ca nu are intentia sa trimita trupe la sol. Sute de soldati rusi se afla insa in portul sirian Tartus pentru a asigura securitatea instalatiilor logisitice.

Ministerul rus al Apararii nu a dorit sa comenteze informatiile.

Purtatorul de cuvant al Kremlinului, Dmitri Peskov, a precizat ca nu stie nimic despre decesul unor soldati rusi in Siria.

Presedintele ONG-ului Cetean si Armata, Serghei Krivenko, surse din cadrul ministerului rus al Apararii i-au raportat moartea unui soldat rus in Siria, in urma cu "circa zece zile".

"E vorba fie de o boala, fie de un traumatism", a afirmat Krivenko.