Un spital al Organizatiei Medici fara Frontiere din Yemen a fost bombardat intr-un atac aerian condus de armata saudita, acesta fiind un nou bombardament asupra unui obiectiv civil in cele 7 luni de campanie aeriana in Yemen. "Spitalul a fost afectat de cateva lovituri aeriene noaptea trecuta, cand pacienti si membri ai echipei spitalului se aflau in cladire", a anuntat marti pe Twitter Organizatia Medici Fara Frontiere. Cativa oameni au fost raniti in atac, a anuntat directorul spitalului, potrivit Reuters.

La inceputul lunii octombrie, un spital din Afganistan operat de Organizatia Medici Fara Frontiere a fost bombardat in cadrul unui raid aerian al armatei Statelor Unite, bombardamentul soldandu-se cu 19 morti. Raidul aerian american care a lovit spitalul din Kunduz, aflat in administrarea organizatiei Medici fara Frontiere, a avut loc "la cererea" fortelor afgane aflate sub focul talibanilor, a declarat ulterior generalul John Campbell, seful misiunii NATO in Afganistan.

Statele Unite au promis vor plati compensatii financiare familiilor celor raniti si ucisi in raidul aerian american, iar Barack Obama i-a cerut "scuze" presedintei organizatiei Medici fara Frontiere.