Treizeci de persoane, suspectate de apartenenta gruparea Stat Islamic, au fost retinute de politie in timpul unei operatiuni majore care a avut loc marti dimineata in orasul Konya (centrul Turciei), considerat o fortareata islamista, anunta agentia de stiri Dogan citata de AFP.

Aceasta operatiune are loc a doua zi dupa un schimb de focuri sangeros la Diyarbakir (sud-est), in care au fost ucisi doi politisti si sapte presupusi membri ai gruparii islamiste.

Autoritatile turce si-au extins operatiunile impotriva unor presupuse celule ale Statului Islamic dupa dublul atentat de la Ankara din 10 octombrie, soldat cu moartea a peste 100 de persoane - cel mai grav din istoria moderna a Turciei - si a carui responsabilitate a fost atribuita jihadistilor din gruparea Stat Islamic.

Saptamana trecuta, presedintele turc, Recep Tayyip Erdogan, afirma ca nu numai Stat Islamic, ci si serviciile secrete siriene si militantii kurzi s-au aflat in spatele atacului care a vizat mitingul de la Ankara al activistilor prokurzi si al unor asociatii civice.