Un oficial din Ministerul rus de Externe a declarat luni ca delegatii ale Armatei Siriene Libere (FSA) sustinuta de Occident au vizitat Moscova de mai multe ori, au anuntat agentiile de presa ruse, in timp ce Moscova si-a intensificat eforturile politice pentru a rezolva criza din Siria, relateaza Reuters citata de Agerpres.

Kremlinul a anuntat de asemenea ca presedintele Vladimir Putin, principalul aliat al presedintelui sirian Bashar al-Assad, a vorbit la telefon pentru a doua oara in cinci zile cu regele Salman al Arabiei Saudite, o tara ce a sprijinit adversarii guvernului de la Damasc.

Puterile occidentale au acuzat Rusia ca isi foloseste fortele aeriene pentru a bomba grupurile rebele prooccidentale, cum ar fi FSA, de la declansarea loviturilor ei aeriene pe 30 septembrie, declarand o campanie impotriva terorismului, aminteste Reuters.

Oficialul din Ministerul rus de Externe Mihail Bogdanov, raspunzand unei intrebari daca grupul Armata Siriana Libera a vizitat Moscova saptamana trecuta, a fost citat de agentia de presa Interfax declarand: "Da, au fost aici, inclusiv in aceasta" saptamana.

"Ei sunt aici tot timpul, iar acestea sunt persoane diferite, unele pleaca, altcineva soseste, dar toate spun ca sunt reprezentanti ai Armatei Siriene Libere", a mai afirmat el.

Rusia si-a schimbat pozitia in legatura cu rebelii Armata Siriana Libera, declarand sambata ca fortele aeriene ruse, care bombardeaza obiective din Siria de la 30 septembrie, ar fi gata sa-i ajute pe insurgenti, daca ar sti unde se afla, mai aminteste Reuters.

Comentariile au fost facute la cateva zile dupa ce Assad s-a intalnit la Moscova cu Putin pentru a discuta despre o campanie militara comuna impotriva militantilor islamisti in Siria. Rusia afirma ca scopul principal al eforturilor ei militare, si anume sprijinul aerian pentru fortele lui Assad, este de a combate terorismul.

Puterile occidentale, cu toate acestea, acuza Moscova ca doar incearca sa-l mentina la putere pe vechiul ei aliat Assad si sa-si asigure interesele, inclusiv o baza navala, aminteste de asemenea Reuters.