Rusia a anuntat luni ca flota sa din Marea Neagra efectueaza exercitii militare care au drept scop pregatirea respingerii unei eventuale ofensive in largul Crimeii, peninsula ucraineana anexata in martie 2014, scrie AFP.

"Navele (...) se antreneaza pentru contracararea loviturilor aeriene ale inamicului in regiunea Marii Negre, in apropiere de coastele Crimeii", a declarat Nikolai Voskresenski, un purtator de cuvant al marinei rusesti, citat de agentiile rusesti de presa.

Aceste manevre includ o corveta si mai multe nave mai mici, precum si bombardiere Su-24, urmand a se termina prin tirul unei rachete de croazierea, a precizat Voskresenski.

Portavionul Amiral Kuznetov, singurul al marinei ruse, a efectuat luni manevre in marea Barent, in apropiere de Norvegia, constand in eliminarea unei tinte cu ajutorul rachetelor.

De la inceputul anului, armata rusa a efectuat mai multe manevre in Crimeea. Ea si multiplicat exercitiile militare de mare amploare, din extremul orient pana in Arctica, intr-un context de degradare a relatiilor cu Occidentul, din cauza crizei ucrainene.