Un puternic seism cu magnitudinea de 7,5 a zguduit luni Asia de Sud, ucigand cel putin 215 oameni in Pakistan si in Afganistan, dintre care 12 eleve afgane care au murit in busculada fugind din scoala lor, scrie AFP.

Sute de oameni au fost raniti in urma cutremurului, care a fost foarte lung.

Cel putin 24 de persoane au murit in Afghanistan, iar in Pakistan numarul celor decedati este de minim 76. Tragicul bilant va creste probabil in urmatoarele zile, in conditiile in care epicentrul a fost situat intr-o zona muntoasa izolata, transmite Reuters

In orasul Taloqan, 12 fetite au fost zdrobite in imbulzeala cand cei aflati intr-o scoala s-au napustit sa paraseasca aceasta cladire in momentul declansarii cutremurului.

Institutul american de Geologie (USGS), care a evaluat initial magnitudinea la 7,7, si-a revizuit estimarea la 7,5. Epicentrul s-a situat la Jurm, la o adancime de 213,5 km, potrivit USGS, potrivit AFP.

Cutremurul, foarte lung, a zguduit cladirile la Kabul, New Delhi si Islamabad, provocand panica in randul locuitorilor, care au iesit pe strazi.

Departamentul pakistanez de meteorologie a evaluat forta seismului la 8,1.

La Srinagar, cel mai mare oras din Casmirul indian, oamenii panicati au iesit pe strazi, temandu-se de o repetare a cutremurului din 2005, soldat cu 75.000 de morti.