Cadavrele a 43 de refugiati au fost descoperite pe coasta libiana, iar Crucea rosie estimeaza ca ar mai putea sa apara si altele, dupa ce o ambarcatiune s-a scufundat, anunta Agerpres, citand AFP. "Localnicii ne-au informat despre cadavrele care se aflau pe plajele din zona portului Zliten (la 160 kilometri est de capitala Tripoli). Acolo am descoperit initial 25 de cadavre, iar apoi altele patru", a declarat pentru AFP purtatorul de cuvant al Crucii Rosii, Mohamad Al-Misrati.

Reprezentantul Crucii Rosii nu a putut da detalii privind tarile de origine ale persoanelor decedate, dar agentia oficiala de presa a autoritatilor libiene de la Tripoli a precizat ca migrantii proveneau din mai multe tari din Africa.

Alte 14 trupuri neinsufletite au fost gasite in apropierea orasului portuar Khoms (la 120 kilometri est de Tripoli), conform Crucii Rosii libiene.

"Am primit informatii ca sunt cadavre pe plaja Siline" in apropiere de Khoms, a afirmat pentru AFP Fawzi Abdel-Aal, purtator de cuvant al Crucii Rosii libiene la Khoms, si care a adaugat ca ar fi vorba despre migranti originari din mai multe tari africane.

Victimele se aflau intr-o ambarcatiune care a naufragiat in apropiere de Zliten, potrivit reprezentantilor Crucii Rosii.