Primarul municipiului Balti, Renato Usatii, care fusese retinut vineri de catre ofiteri ai Serviciului Intern de Informatii si Securitate, pe aeroportul din Chisinau, in momentul in care revenea in Republica Moldova, a fost eliberat duminica din arest, in urma unei decizi a Judecatoriei Centru, anunta Unimedia.md.

Renato Usatii a fost intampinat cu ovatii de catre simpatizantii Partidului Nostru, al carui lider este. Simpatizantii partidului au manifestat, de altfel, pe toata perioada procesului. Usatii va fi in continuare cercetat penal, in stare de libertate.

Procurorii au solicitat plasarea acestuia in arest pentru o perioada de 30 de zile, iar avocatii au solicitat eliberarea neconditionata.

Usatii a declarat ca atunci cand a plecat din tara, cei care controleaza justitia au crezut ca el nu va mai reveni. Liderul Partidului Nostru a afirmat si ca nu stie de ce a fost eliberat: "Fie incepand de astazi in Moldova a inceput sa functioneze justitia, ceea ce eu nu cred, fie telefonul lui Plahotniuc s-a descarcat si el nu-si gaseste incarcatorul."

Renato Usatii a fost retinut vineri pentru 72 de ore, vineri fiind acuzat de violarea vietii private prin publicarea interceptarilor telefonice dintre fostul premier Vlad Filat si primarul de Orhei, Ilan Shor.