Inalt Prea Sfintitul Vladimir, mitropolitul Bisericii Ortodoxe din Moldova, a venit de hramul Chisinaului la liturghie intr-un BMW 7 estimat la 100 000 de euro, achizitie recenta a prelatului care slujeste intr-o tara devastata de criza economica. Mitropolitul avea anul trecut un BMW de model mai vechi, pe care l-a vandut, afirmand la acea vreme ca "isi doreste o alta masina, si anume cea pe care o va incuviinta Dumnezeu", relateaza Jurnal de Chisinau.

Mitropolitul VladimirFoto: Hotnews

Mitropolitul s-a mai remarcat si printr-o alta fapta saptamana aceasta, facand un apel public la justitia din Republica Moldova sa-l elibereze pe fostul premier Vlad Filat din arest si sa-l cerceteze in arest la domiciliu. IPS Vladimir spune, intr-un comunicat de presa, ca "nenumaratele acte de caritate" ale lui Filat "au fost infaptuite din cele mai sincere si mai crestinesti porniri".

Reamintim ca judecatorii au acceptat cererea procurorilor moldoveni de arestarea preventiva, pentru 30 de zile, a fostului premier Vlad Filat, acuzat de coruptie in dosarul disparitiei unui miliard de dolari din trei banci moldovene. Anterior, Filat fusese retinut de procurori in urma ridicarii imunitatii in Parlament.