Fortele aeriene ruse sunt gata sa asigure sprijin aerian Armatei Siriene Libere (ASL), opozitia siriana sustinuta de Occident, in lupta sa impotriva Statului Islamic (SI), a anuntat sambata ministrul rus de externe, Serghei Lavrov, citat de AFP.

Avioane rusesti de vanatoare SU-25Foto: Agerpres/EPA

"Suntem gata sa sustinem aerian si opozitia patriotica, inclusiv pretinsa Armata Siriana Libera", a declarat seful diplomatiei ruse in cadrul unui interviu pentru postul de televiziune Rossiia 1.

"Principalul scop pentru noi este sa-i abordam pe oamenii care pot, cu deplina autoritate, sa reprezinte grupurile armate care combat terorismului", a declarat Lavrov, conform textului transcris de postul de televiziune.

Declaratia vine dupa ce vineri a fost anuntat un acord intre Rusia si Iordania, care face parte din coalitia anti-SI condusa de SUA, pentru "coordonarea actiunilor, printre care si cele ale fortelor aeriene in Siria".

Serghei Lavrov si omologul sau american John Kerry au convenit vineri sa exploreze noile posibilitati pentru a ajunge la un acord politic in conflictul din Siria.

Seful diplomatiei ruse a mai afirmat ca Rusia spera sa poate aduce toate partile conflictului sirian la masa negocierilor, in viitorul apropiat, si ca este "necesar sa se pregateasca alegeri parlamentare si prezidentiale" in Siria, mai scrie Agerpres.