Cel putin 28 de oameni si-au pierdut viata intr-un atentat sinucigas comis la moscheea din orasul Maiduguri din nord-estul Nigeriei, anunta AFP. Atentatul nu a fost revendicat, insa gruparea terorista Boko Haram, care a promis supunere militantilor Statului Islamic, comite frecvent atacuri teroriste in Nigeria.

Boko Haram controla un teritoriu de marimea Belgiei in nord-estul Nigeriei la inceputul anului, dar intre timp a fost impinsa inapoi de armata nigeriana, sprijinita de trupe din Ciad, Niger si Camerun.

Liderul gruparii Boko Haram, Abubakar Shekau, a jurat credinta Statului Islamic in primavara acestui an, dar organizatia a continuat sa opereze sub numele sau oficial de Jama'atu Ahlis Sunna Lidda'awati wal-Jihad, denumirea araba pentru Oameni angajati in propagarea invataturilor profetului si a jihadului. Boko Haram, denumirea care inseamna "Educatia occidentala este interzisa", a fost acest nume de la formarea gruparii in 2002, cand acesta era principalul ei scop. Gruparea terorista nigeriana este formata din 15.000 de membri, potrivit estimarilor Amnesty International.