Primarul orasului Balti, Renato Usatii, care recunoaste deschis legaturile sale cu Rusia, a publicat inregistrari audio cu discutii telefonice pe care presedintele Nicolae Timofti si ministrul de Interne Oleg Balan le-ar fi purtat cu doi celebri realizatori de farse rusi, crezand ca acestia ar fi guvernatorul regiunii Odesa Mihail Saakasvili si ministrul ucrainean de Interne, Arsen Avakov, transmite ziarul Timpul.

Nicolae Timofti a refuzat sa mearga la summitul sefilor de stat din CSIFoto: Agerpres

Farsa ar fi fost facuta de catre comediantii Vovan si Lexus, care in discutia cu Timofti s-au prezentat drept Mihail Saakasvili, iar in cea cu Oleg Balan - drept ministrul ucrainean de Interne Arsen Avakov.

Inregistrarile redate de Timpul arata ca cei doi inalti oficiali moldoveni ar fi cazut in capcana comediantilor, ei discutand pe un ton foarte serios cu falsii oficiali ucraineni. Falsul Saakasvili (fost presedinte al Georgiei, acum guvernatorul regiunii ucrainene Odesa) l-ar fi sunat pe Timofti ca sa-i propuna sa-l aresteze pe liderul PN, Renato Usatii, la Odesa.

Vovan si Lexus le-au spus oficialilor moldoveni ca Usatii urmeaza joi sa aterizeze pe aeroportul din Odesa si ca ei ar pregati arestarea acestuia. Totul ar fi pornit de la presedintele Timofti, care pacalit de comediant a prezentat Serviciul de Informatii si Securitate al Republicii Moldova drept "nas KGB", iar Ministerul de Interne l-a confundat cu cel de Externe. La un moment dat, Timofti s-a oferit chiar sa-i ofere lui Saakasvili numerele de telefon ale procurorului general si ministrului de Interne, scrie Timpul.

Cei doi farseuri au devenit cunoscuti in intreaga lume dupa ce intr-o discutie telefonica cu cantaretul Elton John s-au dat drept Vladimir Putin.

E neclar in acest moment cum au reusit cei doi farseuri sa aiba acces direct la presedintele Republicii Moldova.