Premierul britanic David Cameron a anuntat, miercuri, semnarea unui numar foarte mare de contracte in valoare totala de aproape 40 de miliarde de lire sterline, cu ocazia vizitei oficiale a presedintelui chinez Xi Jinping in Marea Britanie, scrie AFP.

"Acordurile incheiate in cadrul acestei vizite intaresc parteneriatul dintre cele doua tari", a sustinut Cameron intr-un discurs in fata antreprenorilor chinezi si britanici.

Cameron a vorbit despre contractele cu gigantul petrolier BP in valoare de 12 miliarde de lire sterline, compania de croaziere Carnival in valoare de 2,6 miliarde sau acordul cu Rolls-Royce ridicat la 1,4 miliarde de lire sterline.

China a fost de acord, de asemenea, cu finantarea pana la o treime a centralei nucleare ce urmeaza sa fie construita in Marea Britanie pentru un total de 18 miliarde de lire sterline.

Pe langa contracte, premierul britanic a salutat cooperarea tot mai stransa dintre cele doua puteri in sectorul financiar. Presedintele chinez Xi Jinping a subliniat consolidarea cooperarii economice intr-o serie de domenii, precum comertul si energia.