Presedintele Turkmenistanului, Gurbanguly Berdykhmukhammedov, ale carui talente deosebite sunt adeseori promovate de presa controlata de stat, a publicat un poem cu patru catrene pe prima pagina a cotidianului national Neytralnyy Turkmenistan, relateaza BBC.

Presedintele TurkmenistanuluiFoto: Hotnews

”Maestrul Jocheu si Mentor” ori ”Crescatorul de Cai al poporului”, asa cum a fost numit Berdykhmukhammedov de catre Parlament, pare ca si-a orientat pasiunea pentru cabaline spre ceva poezie. Astfel, miercuri, a fost publicat pe prima pagina a cotidianului national cotrolat de stat un poem de patru catrene, rod al talentului presedintelui turkmen.

Poemul patriotic se numeste ”Inainte! Inainte! Doar inainte, patria mea - Turkmenistan!” si a fost citit intr-o relatare speciala a televiziunii de stat pe marginea noului talent al presedintelui turkmen, fost dentist. De altfel, pasiunea pentru poezie a presedintelui Berdykhmukhammedov este depasita doar de pasiunea pentru cai, acesta a construit, la inceputul verii, si o statuie ecvestra poleita cu aur si care-l infatiseaza chiar pe el.

Oh, tara mea iubita,/ Tu esti prietenia si primavara/ Inimile si pacea sunt unificate de un singur steag,/ Iar tu esti un semn al intregului Univers”, spune primul catren a poeziei lui Berdykhmukhammedov.

De altfel, tenditele de artist ale presedintelui turkem nu ies pentru prima data la iveala in acest poem. In anul 2011, Berdykhmukhammedov a interpretat la chitara, la televiziunea nationala, melodia ”Pentru tine, floarea mea alba”, care ar fi fost scris chiar de seful statului.