Operatoarea video Petra Laszlo, care a fost filmata in timp ce punea piedica unui refugiat care isi ducea copilul in brate, a declarat intr-un interviu acordat publicatiei ruse Izvestia ca intentioneaza sa dea in judecata Facebook pentru ca nu a protejat-o in spatiul online de mania provocata de incident, dar si pe refugiatul caruia i-a pus piedica, relateaza Huffington Post. In cadrul interviului, Petra Laszlo a adaugat ca spera ca dupa proces sa se mute cu familia sa in Rusia.

Un cameraman loveste un refugiatFoto: Captura Youtube.com

Laszlo a fost de asemnea filmata lovind cu piciorul un copil, in timp ce refugiatii fugeau de politie in septembrie la granita Ungariei cu Serbia. Femeia a fost concediata imediat de postul de televiziune N1TV care i-a catalogat comportamentul drept "inacceptabil", dupa ce imaginile au facut turul internetului.

Laszlo, care ulterior si-a cerut scuze insistand ca nu este rasista ci ca doar a intrat in panica, astfel incat nu merita "vanatoarea de vrajitoare, calomniile si amenintarile cu moartea", anunta acum ca il va da in judecata pe Osama Abdul Mohsen.

Osama Abdul Mohsen, in varsta de 52 de ani, este refugiatul care alerga cu fiul sau in brate, peste care a si cazut dupa ce i s-a pus piedica de catre operatoarea ungara.

Intr-un interviu acordat Izvestia, Laszlo a declarat ca il va da in judecata pe barbat dar si Facebook, pentru ca nu a protejat-o pe internet de mania oamenilor.

Potrivit declaratiilor traduse de Mashable, Laszlo a afirmat despre Mohsen ca "si-a schimbat declaratia, pentru ca initial a dat vina pe politie".

"Sotul meu vrea sa imi dovedeasca nevinovatia. Pentru el, este o chestiune de onoare", a declarat Laszlo.

In ceea ce priveste platforma de social media, femeia sustine ca Facebook nu a indepartat mesajele negative si amenintatoare la adresa ei si ca a interzis grupurile create in semn de sprijin fata de actiunile ei.

Justitia ungara a anuntat in 10 septembrie ca a fost deschisa o ancheta penala impotriva jurnalistei care apare intr-o inregistrare video lovind cu piciorul refugiati care traversau frontiera Ungariei.