Armata rusa a anuntat, miercuri, ca a bombardat "83 de tinte ale grupurilor teroriste" in ultimele 24 de ore in Siria, intr-un moment in care presedintele sirian Bashar al-Assad se afla intr-o vizita surpriza la Moscova, unde a discutat cu Vladimir Putin despre campania militara din Siria, anunta AFP.

Avioanele ruse au lovit tinte din provinciile Idleb (nord-vestul Siriei), Alep (nord-vest), Deir Ezzor (est), Damasc si Hama (centrul tarii), se arata intr-un comunicat al Ministerului rus al Apararii.

Bashar al-Assad s-a intalnit marti seara la Moscova cu omologul sau rus Vladimir Putin, caruia i-am multumit pentru "ajutorul" oferit in conflictul sirian, in cadrul primei vizite in strainatate efectuate de presedintele Siriei de la inceputul razboiului civil, in anul 2011.

Kremlinul a anuntat aceasta vizita miercuri dimineata, asteptand revenirea presedintelui sirian in tara sa.

Rusia a inceput o campanie de atacuri aeriene in Siria in sprijinul aliatului sau, presedintele sirian Bashar al-Assad, pe 30 septembrie. Rusia, aliat fidel al regimului de la Damasc, sustine ca atacurile sale aeriene vizeaza gruparea terorista Statul Islamic, insa Occidentul a acuzat in repetate randuri ca atacurile sunt indreptate impotriva opozitiei siriene.