Sindicatul grec al functionarilor publici, ADEDY, a solicitat marti o greva generala de 24 de ore pentru data de 12 noiembrie pentru a protesta fata de reforma pensiilor, prevazuta in ultimul acord de salvare semnat de Atena cu creditorii internationali, informeaza Reuters.

GreciaFoto: Agerpres/EPA

Luni, sindicatul din sectorul privat GSEE a anuntat o greva pentru aceeasi zi, accentuand semntimentul de nemultumire publica fata de majorarile de taxe si fata de taierile din domeniul pensiilor pe care Grecia trebuie sa le implemeneze potrivit acordului de 86 de miliarde de euro, al treilea din 2010 si pana acum.

Guvernul de stanga condus de Alexis Tsipras a adoptat legi ce prevad marirea varstei de pensionare, majorarea contributiilor pentru Sanatate si taierea aproape a tuturor beneficiilor pensionarilor.

De asemenea, intentioneaza sa fuzioneze mai multe fonduri de pensii si sa reduca pensiile suplimentare.

ADEDY, care reprezinta circa 650.000 de angajati la stat, spune ca reforma pensiilor va reprezenta "lovitura finala” pentru fondurile ce au fost deja secate de-a lungul anilor.

“Este evident ca guvernarea … a preluat functia de redistribuire a saraciei”, a acuzat sindicatul intr-un comunicat de presa.