Principala agentie de securitate rusa a declarat luni ca a dejucat un plan de a detona o bomba intr-un tren de navetisti in sudul regiunii Krasnodar si a retinut conductorul trenului, despre care se crede ca are legaturi cu Statul Islamic, anunta New York Times.

Suspectul neidentificat, despre care agentia rusa spune ca ar fi primit instructiuni din partea reprezentantilor ISIS despre cum sa construiasca bomba, planuia sa calatoreasca spre Siria pentru a lupta in randurile gruparii militante, conform unei declaratii a Serviciului Federal de Securitate.

De cand Rusia a demarat operatiunile militare in Siria in septembrie impotriva rebelilor ce se opuneau guvernului lui Bashar al-Assad si explicit impotriva Statului Islamic, serviciul de securitate pretinde ca ar fi dejucat 3 atacuri teroriste ce aveau legatura cu ISIS.

Ministrul de Aparare rus a anuntat intr-o declaratie de presa ca atacurile zilnice din Siria au continuat si luni, avioanele ruse nimerind 49 de tinte in ultimele 24 de ore.