Un avion militar a fost implicat luni intr-un "incident periculos" cu un avion care transporta o delegatie rusa condusa de presedintele Dumei, camera inferioara a Parlamentului rus, anunta AFP si Reuters. Ministerul rus de Externe, care s-a declarat "profund preocupat de incident", a sustinut ca este vorba despre un avion francez si l-a convocat pe ambasadorul Frantei la Moscova.

UPDATE 2: Ministerul elvetian al Apararii a confirmat ca un avion militar de tip F/A-18, apartinand armatei elvetiene, s-a apropiat luni, in zbor, de o aeronava la bordul careia se afla o delegatie rusa condusa de presedintele Dumei, camera inferioara a Parlamentului, ce se indrepta spre o reuniune internationala, la Geneva. Avionul militar elvetian efectua "un control de rutina" in spatiul aerian al Elvetiei, a precizat Ministerul Apararii.

UPDATE Niciun avion francez nu a fost implicat in vreun incident cu un avion rus, fiiind vorba despre un avion militar elvetian, a declarat un purtator de cuvant al armatei franceze.

Potrivit Ministerului rus de Externe, avionul militar s-a apropiat periculos de aeronava care transporta delegatia rusa, aflata in drum spre Elvetia.

"Astfel de actiuni umbresc posibilitatea de a privi Franta ca pe un loc pentru intalniri multilaterale si negocieri", a comentat Ministerul rus de Externe.