Statele Unite incearca sa evite distrugerea totala a Siriei, cu toate consecintele care decurg de aici pentru regiune si valul suplimentare de imigratie pe care l-ar genera, a declarat luni la Madrid secretarul american de stat, John Kerry, citat de AFP.

John Kerry si Serghei LavrovFoto: Agerpres/Xinhua

Washingtonul apreciaza ca are responsabilitatea "de a incerca sa evite distrugerea totala si completa a Siriei", a afiirmat el.

Secretarul de Stat a confirmat, in cadrul unei escale la Madrid, ceea ce a evocat duminica la Paris: o reuniune in zilele urmatoare cu liderii rusi, turci si sauditi in incercarea de a gasi o solutie politica la conflict.

"Nivelul de imigratie in Europa este periculos" din cauza dificultatii de absorbire a acestuia, iar "amenintarea de a vedea si mai multi (refugiati) venind daca violentele continua si Siria cade in implozie este real", a avertizat secretarul de stat.

Kerry si-a exprimat si temerea legata de faptul ca, prin interventia sa militara in conflict, Rusia incearca "pus si simplu sa-l mentina" in functie pe presedintele sirian Bashar al-Assad, ceea ce nu ar face, crede el, dacat "sa atraga si mai multi jihadisti si sa creasca numarul de refugiati".