Liderul gruparii numite Khorasan, Sanafi al-Nasr, a fost ucis in cursul unui raid aerian efectuat de coalitia antijihadista condusa de SUA, joi, in nord-vestul Siriei, a anuntat duminica Pentagonul, potrivit AFP.

Acest raid "l-a ucis pe Abdul Mohsen Abdullah Ibrahim al-Sharikh, cunoscut sub numele de Sanafi al-Nasr, cetatean saudit si numarul 1 al retelei de combatanti proveniti din Al-Qaida, denumita si "gruparea Khorasan"", a precizat purtatorul de cuvant al Pentagonului, Peter Cook, intr-un comunicat.

"Statele Unite nu vor ceda cu nimic in misiunea lor de a umili, perturba si distruge Al-Qaida si ramasitele sale", a afirmat la randul sau secretarul american al Apararii, Ashton Carter, citat in comunicat.

Potrivit Pentagonului, Sanafi al-Nasr organiza rute pentru ca noii recruti sa poata calatori din Pakistan spre Siria, via Turcia, si a jucat un rol semnificativ in finantarea gruparii.

Observatorul sirian pentru drepturile omului (OSDO), care dispune de o vasta retea de surse in Siria, anuntase vineri moartea lui Sanafi al-Nasr, mentionand ca acesta a fost ucis in cursul unui raid aerian in provincia Alep.

Raidurile Statelor Unite si aliatilor acestora in Siria vizeaza in majoritate fortele gruparii Statul Islamic, rivale celor ale Frontului Al-Nosra.

Insa aviatia americana a lovit ocazional si membri ai gruparii numite Khorasan, acuzata ca aduna in randurile sale membri ai Al-Qaida insarcinati cu pregatirea de atentate in Occident.