Guvernul cubanez a negat sambata ceea ce a numit informatii "iresponsabile si neintemeiate" ca a trimis trupe in Siria in sprijinul presedintelui sirian Bashar al-Assad, scrie Agerpres.

Oficialul din Ministerul de Externe Gerardo Penalver "a negat categoric si a respins informatiile iresponsabile si neintemeiate asupra unei presupuse prezente a trupelor cubaneze in Republica Araba Siriana", se afirma intr-un comunicat al guvernului.

Universitatea Institutului din Miami pentru Studii Cubaneze si Cubanezo-Americane a difuzat marti ceea ce a numit drept informatii neconfirmate de la o sursa neprecizata ca trupe cubaneze au fost reperate in Siria "in sprijinul dictatorului Siriei Assad si implicarii Rusiei in aceasta tara".

Fox News a reluat informatiile institutului miercuri, citand un oficial anonim american care le-a "confirmat". Informatiile au circulat apoi in social media, aminteste Reuters.

Purtatorul de cuvant al Casei Albe Josh Earnest a declarat joi ca guvernul Statelor Unite nu a vazut nicio dovada care sa indice ca informatiile sunt adevarate.

Cuba a trimis trupe in Africa in sprijinul guvernelor de stanga din Angola si Etiopia in anii 1970 si 1980, dar s-a retras de mult din campaniile militare peste hotare.

In schimb, anul trecut a ajuns la o detensionare cu Statele Unite, restabilind legaturile diplomatice cu inamicul ei din perioada Razboiului Rece dupa o pauza de 54 de ani.