Papa Francisc, proclamand pantru noi sfinti catolici ce au trait vieti simple si generoase, le-a transmis duminica preotilor si episcopilor ca slujirea, si nu carierismul, sunt calea exercitarii autoritatii in Biserica, informeaza Reuters.

Papa FranciscFoto: Captura YouTube

"Cei ce ii slujesc pe altii fara un prestigiu real exercita adevarata autoritate in biserica" a spus capul Bisericii Catolice in timpul slujbei tinute in fata celor circa 65.000 de persoane din piata Sfantul Petru.

"Slujirea este modul in care autoritatea trebuie exercitata in comunitatea crestina", a spus el, adaugand ca ambitia, carierismul si faima sunt "incompatibile cu ucenicia crestina".

In timpul slujbei, Papa a proclamat patru noi sfinti, inclusiv parintii Sfintei Therese of Lisieux, calugarita franceza din secolul XIX ce este una din cele mai venerate figuri din Biserica Catolica.

Canonizarea lui Louis Martin si Marie Azelie Guerin marcheaza prima data cand un membrii unui cuplu casatorit au fost declarati sfinti in cadrul aceleasi ceremonii, ce a fost tinuta intentionat in perioada in care are loc o intalnire mondiala a cardinalilor in care se discuta moduri de sustinere a vietii de familie.

Cei doi au fost alesi pentru a sublinia rolul cheie jucat de parinti in cresterea spirituala si ca oameni a copiilor lor.

Cuplul a avut noua copii, patru dintre ei murind la nastere. Cele cinci fete care au supravietuit au devenit toate calugarite, una dintre ele fiind Sfanta Therese of Lisieux, care a murit de tuberculoza in 1897, la varsta de 24 de ani.

Slujba de duminica de la Vatican: