Patru palestinieni au fost impuscati mortal si unul ranit, sambata, dupa ce au incercat sa injunghie israelieni, printre care mai multi soldati, in Cisiordania ocupata si Ierusalimul de Est, in noi violente dificil de a fi oprite, relateaza Agerpres.

Escaladarea, care a inceput la 1 octombrie dupa uciderea unui cuplu de colonisti in Cisiordania, ridica temeri legate de o noua intifada in teritoriile palestiniene ocupate, noteaza AFP.

Sambata, trei atacuri au avut loc in sudul Cisiordaniei ocupate, in zona Hebron, unde traiesc 500 de colonisti israelieni sub protectia armatei. Comise de tineri palestinieni, dintre care doi adolescenti, ele au vizat doi militari si un colonist.

In primul atac, comis in orasul vechi in Hebron, un palestinian a incercat sa injunghie un colonist israelian care l-a ucis impuscandu-l, a declarat armata israeliana.

Securitatea palestiniana a confirmat moartea atacatorului, in varsta de 18 ani.

Cateva ore mai tarziu, o palestiniana de 16 ani - potrivit mass-media palestiniene - a fost ucisa dupa ce a incercat sa injunghie o femeie soldat israeliana la intrarea unei baze a garzilor de frontiera, in apropiere de orasul vechi.

Atacatoarea a ranit-o usor pe femeia soldat care a impuscat-o si a ucis-o, potrivit purtatoarei de cuvant a politiei Luba Samri.

In timpul serii, un palestinian de 16 ani a atacat un soldat israelian la Hebron si l-a ranit, a declarat armata. Atacatorul a fost atins de gloante, dar nicio precizare nu a fost facuta cu privire la starea lui.

Intrebata de AFP, purtatoarea de cuvant a spitalului Shaare Tzedek din Ierusalim a declarat ca un "terorist palestinian a sosit fara viata la spital in timpul serii", fara a fi in masura sa ofere mai multe detalii cu privire la identitatea lui sau sa confirme daca este atacatorul din Hebron.

De la inceputul violentelor la 1 octombrie, 41 de palestinieni au fost ucisi, dintre care mai multi autori de atacuri, si sute raniti. Sapte israelieni au murit si cateva zeci au fost raniti.

Prin aceste atacuri, tinerii palestinieni isi exprima furia si exasperarea contra ocupatiei si colonizarii israeliene, noteaza France Presse.