Trupele siriene, sustinute de militari iranieni si de militanti Hezbollah au inregistrat progrese, sambata, in jurul orasului Alep, situat in nordul Siriei, ocupat de insurgenti si de teroristi, anunta Observatorul Sirian pentru Drepturile Omului (OSDO), potrivit Mediafax.

Armata siriana a lansat vineri operatiunile in zona orasului Alep, in contextul sustinerii oferite de aviatia militara rusa.

Operatiunile armatei siriene se concentreaza in partea de sud a orasului Alep.

Potrivit Observatorului Sirian pentru Drepturile Omului, citat de Reuters, armata siriana si aliatii au cucerit trei sate de la periferia orasului Alep. In confruntari au murit cel putin 17 combatanti islamisti si opt militari sirieni.

Trupele siriene avanseaza si in partea de est a orasului Alep, spre aeroportul militar Kweires, unde sunt militanti ai retelei teroriste sunnite Stat Islamic.

Postul tv Al-Manar, apartinand miscarii siite libaneze Hezbollah, a relatat ca armata siriana a ocupat satul Huwaija, situat in apropierea aeroportului.

Serviciile de securitate siriene au lansat operatiuni si in provinciile Hama, Idlib si Latakia, precum si la periferia orasului Homs si in provincia Deraa.

Siria se confrunta, incepand din martie 2011, cu revolte reprimate violent si cu un conflict militar intre serviciile de securitate subordonate regimului Bashar al-Assad, fortele opozitiei si grupuri teroriste, inclusiv organizatia sunnita Stat Islamic (Stat Islamic in Irak si Siria / Stat Islamic in Irak si Levant). Bilantul conflictului depaseste 250.000 de morti.