Cel putin 12 persoane si-au pierdut viata, sambata, dupa naufragiul unei mici ambarcatiuni de pasageri in Marea Neagra, in apropiere de portul Odessa (sudul Ucrainei), au anuntat autoritatile regionale, citate de AFP.

"Cauza tragediei: o furtuna violenta si absenta vestelor de salvare. Douasprezece persoane au fost gasite inecate. O alta este cautata in continuare", a informat Volodymyr Jmak, prim-adjunct al guvernatorului regiunii Odessa, precizand ca ambarcatiunea s-a scufundat in jurul orei locale 15.30.

El a mai precizat ca, in total, 36 de persoane se aflau la bordul vasului, dintre care trei membri ai echipajului. Celelalte 23 de persoane au fost salvate, iar 18 dintre ele sunt in prezent spitalizate, a adaugat el.

Guvernatorul regiunii, fostul presedinte georgian Mihail Saakashvili, a anuntat pe pagina sa de Facebook ca isi va intrerupe o vizita la Liov, in vestul Ucrainei, pentru a se deplasa la locul tragediei, in apropiere de localitatea Zatoka, situata la aproximativ 50 de kilometri de Odessa.