Armata slovena va fi mobilizata pentru gestionarea afluxului de mii de imigranti asteptati in urmatoarele zile, a anuntat sambata seara premierul sloven Miro Cerar, potrivit Mediafax care citeaza BBC News.

Sute de imigranti au ajuns sambata in Slovenia, in contextul in care Ungaria a inchis frontiera cu Croatia, pentru a limita intrarea extracomunitarilor veniti din Orientul Mijlociu si din nordul Africii.

"Guvernul Sloveniei a decis mobilizarea armatei pentru ajutarea politiei", a declarat Miro Cerar dupa o sedinta a Consiliului pentru Siguranta Nationala.

"In plus, ne vom concentra mai mult eforturile pe mentinerea ordinii si sigurantei publice, pentru ca lucrurile sa functioneze normal", a precizat primul-ministru.

Majoritatea imigrantilor intentioneaza sa ajunga in Austria si Germania.

Peste 600.000 de imigranti extracomunitari au ajuns pe cale maritima in spatiul Uniunii Europene in cursul anului 2015. Multi sunt sirieni care fug de conflictul din tara lor. Potrivit estimarilor, aproximativ 3.000 de imigranti s-au inecat in Marea Mediterana.

Ungaria a inchis, incepand de sambata, frontiera cu Croatia, in cadrul masurilor extreme pentru limitarea afluxului de imigranti din Orientul Mijlociu si din nordul Africii.

Slovenia a anulat toate cursele feroviare venind din Croatia, astfel ca imigrantii pot ajunge pe teritoriul sloven doar pe cale rutiera sau pe jos.

Slovenia si Croatia au anuntat vineri ca nu vor restrictiona fluxul de imigranti extracomunitari atat timp cat Austria si Germania manifesta disponibilitatea de a-i primi.