Guvernatorul statului Hawaii, David Ige, a instituit starea de urgenta in statul american insular pentru a gestiona criza persoanelor fara adapost. Decizia guvernatorului vine dupa ce, in urma cu cateva zile, autoritatile au evacuat cea mai mare tabara a persoanelor fara adapost, scrie The Guardian.

hawaii 2Foto: USER UPLOADED

Ne asiguram ca avem optiuni pentru persoanele fara adapost, care ar putea sa fie mutate in adaposturi de urgenta, insa, cel mai mare deficit din sistem ramane adapostirea famililor care locuiesc in strada. Deci, instituirea starii de urgenta de va permite sa construim adaposturi pentru familii mult mai rapid”, a declarat Ige.

Numarul persoanelor fara adapost a crescut cu 23% doar in ultimul an, iar numarul familiilor fara adapost s-a majorat cu pana la 46%. Guvernul va cheltui 1,3 milioane de dolari pentru a gestiona criza persoanelor fara adapost, investitii vor fi facute in construirea unor noi adaposturi. Persoanelor fara adapost nu li se va cere sa renunte la alcool sau sa-si trateze boala mentala pentru a primi o locuinta, potrivit The Guardian.