Joaquin "El Chapo" Guzman, celebrul lider interlop mexican dat in urmarire dupa evadare, a fost ranit in cursul unei operatiuni a politiei care avea rolul arestarii sale, anunta surse oficiale citate de BBC News online, preluat de Mediafax.

Joaquin "El Chapo" GuzmanFoto: Captura YouTube

Operatiunea politiei a avut loc vineri in nord-vestul Mexicului, iar Joaquin Guzman (alias "El Chapo") a reusit sa scape la limita.

Potrivit politistilor implicati in operatiune, celebrul interlop, liderul cartelului Sinaloa, a suferit rani la fata si la picioare.

Cunoscutul lider al cartelului drogurilor Sinaloa, Joaquin "El Chapo" (Piticul) Guzman, a evadat in iulie dintr-o inchisoare de maxima securitate,pentru a doua oara, printr-un tunel sapat sub celula sa si dotat cu guri de aerisire, punandu-l intr-o lumina proasta pe presedintele Mexican Enrique Pena Nieto, care a promis sa lupte impotriva violentei cartelurilor.

Administratia Statelor Unite ofera o recompensa de cinci milioane de dolari pentru informatii care vor conduce la capturarea liderului interlop mexican Joaquin Guzman.

Guvernul Mexicului a explicat ca actiunile de capturare a evadatului s-au concentrat in ultimele zile in zone din nord-vestul tarii. "Ca rezultat al operatiunilor, in incercarea de a evita capturarea, fugarul a trecut la actiuni riscante, el suferind rani la fata si la un picior", a comunicat Guvernul mexican.