Wayne Simmons, invitat adeseori la postul de televiziune Fox News, a fost arestat de catre FBI pentru frauda, intrucat a sustinut in mod fals ca a avut o cariera de 27 de ani in CIA. Simmons s-a prezentat drept un fost ofiter pentru operatiuni speciale, tocmai pentru a castiga credibilitate, ajungand expertul consultat de Fox News pe probleme de terorism, scrie Mashable.

Wayne SimmonsFoto: Captura YouTube

De asemenea, expertul, recent arestat pentru frauda, si-a folosit in trecut pozitia pentru a demasca un alt fals agent CIA. Simmons a reusit chiar sa fie numit consilier pentru spionaj in timpul unei misiuni militare SUA in strainatate, frauda sa extinzandu-se si in afara ecranului televizorului.

Simmons este acuzat si pentru ca si-ar fi falsificat cazierul, sustinand ca o infractiune violenta comisa de acesta poate fi explicata prin prisma trecutului sau de agent secret CIA. De asemenea, fostul expert Fox News este acuzat si pentru ca ar fi primit 125.000 de dolari de la o persoana, pentru o falsa investitie in imobiliare. Simmons ar putea sa primeasca o pedeapsa cu inchisoare de pana la 35 de ani, relateaza Mashable.

Un reprezentant al televiziunii Fox News a sustinut ca, desi Simmons era invitat frecvent pe post, acesta nu a fost niciodata platit pentru serviciile sale.