Primul autobuz plin cu migranti a ajuns sambata la granita slovena dupa traversarea Croatiei, a anuntat politia slovena, in conditiile in care Ungaria si-a inchis vineri noapte frontiera cu Croatia.

Ungaria a inchis granita cu Croatia, migrantii se duc acum spre SloveniaFoto: Captura YouTube
  • UPDATE 16.42 Cel putin 600 de imigranti au sosit in Slovenia sambata dimineata din Croatia si cel putin 1.800 sunt asteptati in urmatoarele ore, potrivit cifrelor furnizate de Inaltul comisariat al ONU pentru refugiati (UNHCR) si de guvernul si caile ferate croate AFP, Agerpres
    De asemenea, Ungaria a anuntat ca va reintroduce controale la granita cu Slovenia, ministrul de externe spunand ca guvernul sau are informatii ca migrantii sunt adusi la frontiera Sloveniei cu Ungaria dupa ce Budapesta a inchis frontiera cu Croatia.

"Autobuzul este la trecerea de frontiera (Gruskovje) si migrantii vor intra intr-un proces de inregistrare, a declarat Reuters purtatorul de cuvant al politiei, Bojan Kitel. Acesta nu a putut preciza cate persoane sunt in autobuz.

Slovenia a anulat tot traficul feroviar dinspre Croatia, asa ca migrantii nu pot intra in tara cu trenul.

Slovenia si Croatia au anuntat vineri ca nu vor restictiona fluxul de migranti cat timp Austria si Germania isi vor mentine portile deschise.

Slovenia a transmis si ca este in discutii cu Croatia pentru o posibila directionare a valului de migranti prin doar doua puncte de trecere a granitei.

Politia a declarat Reuters ca se asteapta ca migrantii sa intre in Slovenia sambata prin punctele de granita Gruskovje si Petisovici, amandoua localizate in estul Sloveniei, nu departe de frontiera cu Ungaria.

In ultima luna, doar circa 3.000 de migranti au traversat Slovenia, tara ca spune ca poate gestiona pana la 8.000 de migranti pe zi.

Ungaria si-a inchis frontiera cu Croatia azi-noapte, la o luna dupa ce a facut acelasi lucru la granita sa cu Serbia, a anuntat vineri ministrul ungar de Externe, Peter Szijjarto, potrivit AFP.

Szijjarto a declarat ca Ungaria a informat Croatia, Slovenia, Polonia, Slovacia, Austria si Germania cu privire la decizia de a sigila granita. El a precizat ca migrantii vor putea sa depuna cereri de azil la doua zone de tranzit ce vor fi instalate la granita cu Croatia, iar trecerea frontierei va fi posibila numai prin punctele vamale oficiale.

In urma cu o zi, autoritatile ungare au anuntat caau terminat gardul construit la granita cu Croatia.

Peste 170.000 de migranti au intrat in Ungaria via Croatia incepand cu 15 septembrie, data la care Budapesta si-a inchis frontiera cu Serbia.