Autoritatile ungare urmaresc cu atentie situatia de la granita cu Romania, dar pana acum nu exista motive pentru a incepe construirea unui gard la aceasta frontiera, a declarat vineri ministrul de externe ungar Peter Szijjarto, referitor la masurile de limitare a numarului de imigranti veniti dinspre Orientul Mijlociu, transmite agentia MTI, citata de Agerpres.

Seful diplomatiei ungare a facut aceasta afirmatie dupa reuniunea Consiliului National de Securitate ungar, care a decis inchiderea, incepand de sambata ora locala 00.00 (vineri ora 22.00 GMT), a frontierei dintre Ungaria si Croatia.

La 15 septembrie, Peter Szijjarto anunta ca guvernul de la Budapesta a decis sa inceapa pregatirile in teren pentru extinderea la granita cu Romania a gardului pe care il construia la frontiera cu Serbia, pentru a face fata unei eventuale schimbari a rutei folosite de imigranti.

"Am luat decizia de a incepe lucrarile pregatitoare pentru construirea unui gard incepand de la granita ungaro-sarbo-romana pe o lungime rezonabila, in eventualitatea mutarii presiunii migrationiste in directia Romaniei", afirma seful diplomatiei ungare.

El a explicat, la acea vreme, ca masura era necesara intrucat traficantii de persoane care actioneaza de-a lungul granitei cu Serbia isi modificau ruta catre granita cu Romania si era probabil ca presiunea migrationista sa se mute in aceasta directie.