Presedintele ceh Milos Zeman a afirmat vineri ca valul islamic ar "priva" barbatii de "frumusetea femeilor", chiar daca pentru unele dintre acestea burqa ar fi un avantaj, din acest punct de vedere, scrie AFP.

"Am fi privati de frumusetea femeilor, deoarece ar fi invaluite din cap pana in picioare", a spus presedintele ceh, citat de presa locala, intr-o discutie cu angajatii unei macelarii din estul tarii.

"Pot sa imi imaginez femei pentru care acest lucru ar fi un avantaj, dar ar fi putine", a adaugat el.

Cunoscut pentru afirmatiile sale extravagante, Zeman a sustinut ca migrantii "vor asculta de legea sharia si nu de legea ceheasca".

"Femeile infidele vor fi lapidate, hotii vor avea mainile taiate", a afirmat acesta.

La inceputul lui august, Zeman a cerut migrantilor sa respecte regulile Cehiei, care este in prezent tara de tranzit spre Europa de Vest.

"Nimeni nu va invita aici. Si, cum sunteti deja aici, trebuie sa respectati legile noastre, asa cum si noi respectam regulile cand venim in tarile voastre", a spus el.

"Daca nu va place asta, plecati", a adaugat el.

Politia ceha a anuntat vineri ca a interceptat in primele noua luni ale anului 7.201 migranti, dublu fata de aceeasi perioada din 2014. De la inceputul anului, 1.115 persoane au cerut azi in Cehia.