Autoritatile ungare au capacitatea de a inchide frontiera cu Croatia in doar o ora, a declarat premierul Ungariei, Viktor Orban, referindu-se la masurile luate pentru limitarea imigratiei, informeaza agentia de presa MTI citata de Mediafax.

Viktor Orban (foto arhiva)Foto: Comisia Europeana

"In caz de necesitate, Ungaria este pregatita sa blocheze frontiera cu Croatia in doar o ora, desi cea mai buna solutie ar fi blocarea frontierei Greciei", a declarat Viktor Orban.

Ungaria va lua o decizie vineri in privinta eventualei inchideri a granitei cu Croatia, a spus premierul ungar la Bruxelles, potrivit televiziunii publice M1, citata de Reuters.

Orban a declarat ca va convoca o intalnire a cabinetului pentru securitate nationala vineri la pranz, ce ar putea discuta situatia si “lua deciziile necesare”.

"Gardul metalic construit la frontiera cu Croatia este pregatit", a subliniat Orban inainte de reuniunea Consiliului European, care va aborda tema imigratiei extracomunitare.

Viktor Orban a exprimat speranta ca liderii statelor membre UE vor stabili securizarea frontierelor Greciei, exprimand disponibilitatea Ungariei de a participa la misiuni de patrulare de-a lungul granitei elene.

In contextul crizei extracomunitarilor, Ungaria a luat masuri extreme antiimigratie, inclusiv prin construirea unui gard metalic la frontiera cu Serbia, la cea cu Croatia si pe un segment al celei cu Romania.