Un "cretin" care refuza sa ii stranga mana, un barbat "suficient" si "agresiv", "gelos" pe bogatia altora: Silvio Berlusconi creioneaza un portret acid al lui Nicolas Sarkozy in "My Way", prima sa biografie autorizata care a fost lansata in Italia, scrie AFP.

Silvio Berlusconi (foto arhiva)Foto: Agerpres/Xinhua

Politician cu un ego supradimensionat, "personaj napoleonian" istet dar mult prea temperamental - fostul presedinte francez s-a aratat de prea multe ori lipsit de respect fata de fostul sef al guvernului italian, potrivit cartii ziaristului american Alan Friedman.

"Era gelos pentru ca eu eram bogat si el nu", spune Berlusconi, povestind razand ca, dupa casatoria sa cu Carla Bruni, mostenitoarea unui familii italiene foarte bogate, Sarkozy i-a spus: "Vezi, Silvio! Acum, sunt bogat! Ca si tine!"

In cadrul unui summit european de la finele lui 2011, cu cateva saptamani inainte ca situatia economica dezastruoasa din Italia si dizolvarea majoritatiii sale sa il impinga pe Berlusconi in afara scenei politice, presedintele francez a refuzat sa dea mana cu el.

"Mi-am spus: Ce cretin! Ce aroganta! Nimeni nu s-a mai comportat asa cu mine", adauga Il Cavaliere.

In trcere, Berlusconi spune ca i-a oferit numeroase bijuterii de valoare "platite din buzunarul sau" austerului cancelar german Angela Merkel, care s-a aratat intotdeauna "multumita sa le primeasca".