Printul Carl Philip al Suediei si sotia sa, printesa Sofia, fost model si vedeta de televiziune, asteapta primul lor copil, care urmeaza sa se nasca in aprilie 2016, a anuntat joi Casa Regala a Suediei, potrivit AFP. Carl Philip (36 de ani) este cel de-al doilea copil al regelui Carl Gustaf al XVI-lea si al reginei Silvia si ocupa locul al treilea in ordinea de succesiune la tronul Suediei, dupa sora sa mai mare, printesa Victoria, si dupa fiica acesteia, printesa Estelle, in varsta de 3 ani.

Carl Philip al Suediei si printesa SofiaFoto: Captura YouTube

Printul Carl Philip s-a casatorit in iunie anul acesta cu fostul model Sofia Hellqvist. Aceasta a fost cea de-a treia casatorie princiara pentru Suedia intr-un interval de patru ani, dupa ceremoniile de nunta ale printesei mostenitoare Victoria, in 2010, si printesei Madeleine, in 2013.

Sora mai mare a printului Carl Philip, printesa Victoria, asteapta al doilea sau copil, care urmeaza sa se nasca in martie anul viitor.

Printesa Madeleine, sora mai mica a printesei Victoria si a printului Carl Philip, are la randul sau doi copii, nascuti in februarie 2014 si in iunie anul acesta.

Carl Philip are, din aprilie 2010, o relatie cu Sofia Hellqvist, un fost model in varsta de 30 de ani, care a devenit cunoscuta dupa ce a participat la un reality show intitulat "Paradise Hotel". De asemenea, Sofia a lucrat ca model topless si ca instructor de yoga.

Cei doi s-au cunoscut intr-un club de noapte din Stockholm, facandu-si publica relatia dupa putin timp.

In anul 2008, printul suedez Carl Philip a ocupat locul al noualea in Topul 20 al celor mai frumosi barbati din familiile regale europene, alcatuit de revista Forbes.

Suedia este o monarhie constitutionala, iar regele nu detine puteri politice. Simpatia populatiei fata de familia regala, desi a scazut usor in ultimii ani, a ramas totusi la un nivel consistent in Suedia, o tara cu profunde principii egalitariste.

Tatal printului Carl Philip, regele Carl Gustaf al XVI-lea, a devenit rege al Suediei in 1973.

Prima lui fiica, Victoria, a devenit printesa mostenitoare in 1980, in urma unei reforme constitutionale, in virtutea careia tronul suedez va fi mostenit de primul copil al monarhului, indiferent daca acesta este fata sau baiat.