Iranul ar putea trimite militari in Siria, daca i se cere acest lucru
"Daca Siria face o cerere (pentru trimiterea de militari iranieni), o vom studia si vom lua o decizie", a spus Alaeddin Borujerdi, seful comisiei parlamentare pentru securitate nationala si politica externa, intr-o conferinta de presa.
"Iranul este serios in lupta sa impotriva terorismului. Am furnizat ca ajutor arme si consilieri in Siria si in Irak", a adaugat Borujerdi, care s-a intalnit cu Assad si cu seful serviciilor siriene de securitate, Ali Mamluk.
In ultimele zile, surse militare siriene au vorbit despre sosirea a mii de combatanti iranieni la baza militara din Hmeimim, la sud de Latakia (vest), de unde decoleaza avioanele rusesti pentru a efectua raiduri de sustinere a fortelor regimului Assad.

VIDEO Criza din Coaliție, săptămâna a doua. Prima ședință a Coaliției după demiterea lui Voiculescu, fără o nominalizare pentru Ministerul Sănătății. Kelemen, întrebat dacă e necesară intervenția președintelui: Nu e nevoie
Cercetătorii au descoperit cele mai precise informații de până acum privind emisiile radio rapide
INTERVIU Cum vede educația o elevă româncă admisă la Oxford. Mara Pîndaru: Trebuie introdusă mai mult tehnologia în procesul de învățare / Care este principala problema a sistemului de învățământ din România
O istorie a frigului extrem, din aprilie până în iunie - Ninsori, ger și îngheț în România ultimilor 100 de ani
Existau si cu mult mai inainte numeroase trupe iraniene, dar neapartinand armatei oficiale, ci "garzilor revolutionare".
Militari si generali iranieni au cazut deja in luptele de pana acum, inclusiv comandantul fortelor iraniene din Siria si Liban,
Stirea e o perdea de fum a conducerii a ceeace a mai ramas din Siria.
După ani de război absurd "alimentat" din exterior din motive sinistre, sirienii au ajuns la capatul rabdarilor. Guvernul sirian a facut insa un calcul rece: a tinut cea mai mare parte a forțelor lor în condiții de siguranță, departe de ISIS, deoarece va fi nevoie de ele cand neocon-ii de la Washington ar alege sa înceapa o campanie de bombardamente. Acum când e limpede că SUA nu este în stare să se bage acolo și sa bombardeze Siria, guvernul sirian poate confrunta în condiții de siguranță ISIS, dar si cu o dorinta apriga de răzbunare!
Sau nu?