Palestinienii doresc ca ONU sa examineze posibilitatea de a desfasura o forta internationala de protectie in Ierusalimul de Est pentru a ajuta la calmarea violentelor, a declarat miercuri reprezentantul palestinian la ONU Riyad Mansour, informeaza AFP si Agerpres.

Aceasta propunere va fi inclusa intr-un proiect de rezolutie ce urmeaza a fi prezentat de tarile arabe.

Aceste tari trebuie sa tina o reuniune joi pentru a decide daca vor cere o sedinta de urgenta a Consiliului de Securitate asupra tensiunilor in crestere in Cisiordania si la Ierusalim. O reuniune ordinara a Consiliului asupra Orientului Mijlociu este programata pentru saptamana viitoare.

Proiectul de rezolutie palestinian va cere retragerea fortelor de securitate israeliene din zonele de confruntari si desfasurarea unei forte de protectie in jurul Moscheii Al-Aqsa din Ierusalim.

"Noi credem ca observatori sau o forta internationala trebuie desfasurata acolo pentru a garanta ca status quo-ul va continua si a proteja palestinienii ce merg sa se roage", a declarat Mansour jurnalistilor la New York.

Biroul de afaceri juridice al ONU, a explicat el, a elaborat un document de 44 de pagini ce detaliaza optiuni pentru protectia palestinienilor, dar Consiliul de Securitate trebuie inca sa-l examineze.