Parlamentul European a aprobat miercuri ridicarea imunitatii parlamentare a eurodeputatului Bela Kovacs, membru al partidului ungar de extrema-dreapta Jobbik, suspectat de spionaj in favoarea Rusiei, informeaza AFP si Aegpres.

Motiunea de ridicare a imunitatii a fost aprobata cu mana ridicata de Parlamentul European reunit in sesiune plenara la Strasbourg, a anuntat partidul lui Kovacs. Acest lucru ar trebui sa permita autoritatilor ungare sa deschida o ancheta cu privire la suspiciunile de spionaj.

Acest politician in varsta de 54 de ani, care a calatorit de multe ori la Moscova, este suspectat de justitia ungara ca se intalneste in mod regulat si in secret cu diplomati rusi.

Daca va fi condamnat pentru spionaj, el risca o pedeapsa cu inchisoarea de la doi la opt ani.

Europarlamentarul neaga aceste acuzatii care au fost publicate de un ziar proguvernamental anul trecut, cu putin timp inainte de alegerile europene din luna mai. Kovacs a explicat totusi pentru presa ca nu vrea "sa se ascunda in spatele" imunitatii, aminteste France Presse.

Dupa victoria partidului de dreapta Fidesz ce a dat prim-ministrului Viktor Orban un al doilea mandat in 2014, Jobbik a devenit al doilea cel mai important partid din tara.

"In sfarsit vor fi prezentate acuzatiile reale, pentru ca tot ce se stie despre acest caz s-a rezumat pana acum la zvonuri difuzate de partidul la putere", a precizat Jobbik intr-un comunicat.