Rusia cere Statelor Unite sa renunte la povestile cu rachetele rusesti care cad in Iran si sa se preocupe mai bine de problema camionetelor Toyoto, a declarat miercuri purtatoarea de cuvant al ministerului rus de Externe, Maria Zaharova, care sustine ca aceste pick-up-uri ar fi fost cumparate de islamistii Statului Islamic de la americani si englezi, scrie site-ul sputniknews.com, acuzat in nenumarate randuri de propaganda in favoarea Moscovei.

De ce prefera ISIS ToyotaFoto: ABCnews

"Surse anonime fac comentarii despre rachete cazute, dar nici macar nu stiu de unde isi cumpara militantii SI masinile off-road Toyota, asa ca nu e nevoie sa ne spuneti povesti despre rachetele rusesti de croaziera, mai bine preocupati-va de jeep-urile voastre", a spus Zaharova, intr-o conferinta de presa.

Aceasta a sustinut ca masinile Toyota au fost livrate in Siria de Statele Unite si de Marea Britanie.

"Acum toata lumea se intreaba de ce militantii SI, si nu numai ei, dar si militanti din alte grupari teroriste, folosesc vehicule off-road produse de Toyota, si cel mai important lucru este de unde si le procura SI in astfel de cantitati. Raspunsul la aceste intrebari nu trebuie cautat in regiuni aflate sub controlul SI, si nici macar in Japonia … raspunsul e simplu. Probabil nimeni nu se asteapta la asta. Dar vehiculele off-road Toyota au fost livrate in Siria de colegii nostri americani si britanici", a spus Zaharova.