Cabinetul de securitate israelian a decis, in noaptea de marti spre miercuri, sa autorizeze politia israeliana sa izoleze cartierele arabe din Ierusalimul de Est, potrivit unui comunicat al biroului prim-ministrului Benjamin Netanyahu, citat de AFP.

"Cabinetul de securitate a decis o serie de masuri pentru a lupta impotriva terorismului, mai ales sa autorizeze politia sa blocheze sau sa impuna restrictie de circulatie in cartiere din Ierusalim in caz de divergente intre persoane sau incitare la violenta", se afirma in comunicatul citat de AFP.

Cabinetul a decis o serie de masuri pentru a lupta impotriva escaladarii violentei palestiniene, care a atins un nou nivel marti dupa moartea a trei israelieni in doua atentate la Ierusalim.

"Cabinetul a autorizat mai ales, in plus fata de demolarea caselor teroristilor, ca nicio noua constructie sa nu fie permisa in acel loc, proprietatile teroristilor sa fie confiscate si permisul de rezident in Israel revocat", adauga comunicatul.

In plus, ministrii impreuna cu Benjamin Netanyahu au convenit "sa intareasca numarul de politisti si soldati pentru securitatea Israelului in special de-a lungul barierei de securitate", potrivit acestui comunicat.

Cabinetul de securitate se va reuni din nou miercuri pentru a decide alte masuri, in special impotriva "incitarii la violenta".

Netanyahu a promis marti ca va folosi "toate mijloacele" in fata violentelor palestiniene: "Vom utiliza toate mijloacele in posesia noastra pentru a readuce calmul".