Renato Usatii, liderul formatiunii "Partidul Nostru" dar si intreaga tabara a protestatarilor din scuarul Parlamentului de la Chisinau au blocat in primele ore ale diminetii circulatia pe bulevardul Stefan cel Mare la propriu. Zeci de masini au fost parcate in perimetrul strazilor Banulescu Bodoni si Serghei Lazo, informeazaUnimedia.

Renato Usatii si sustinatorii sai au blocat un bulevard din centrul ChisinauluiFoto: Facebook / Renato Usatii

UPDATERenato Usatii a recunoscut ca actiunea de a bloca bulevardul Stefan cel Mare a fost organizata fara acordul Primariei. Totodata, el a anuntat un nou protest care va avea loc pe 15 octombrie in fata Parlamentului, transmiteProTV Chisinau.

Liderul PSRM, Igor Dodon, a declarat ca partidul socialist se face responsabil doar pentru actiunile de protest organizate saptamana trecuta si a refuzat sa ofere detalii despre actiunile protestatarilor din aceasta noapte.

Primarul Chisinaului, Dorin Chirtoaca, spune ca actiunea lui Renato Usatii este o provocare. El a cerut Directiei Asistenta Juridica sa solicite achitarea prejudiciilor cauzate intreprinderilor municipale ca urmare a blocarii traficului pe Stefan cel Mare.

“Am fost sa-i vad pe frumosii astia, care au pus tirul in mijlocul drumului, practic blocand activitatea transportului public. Fiecare face ce vrea, limitele de mult sunt depasite. Doar ca, din pacate, ei continua din ce in ce mai obraznic. Nu-mi amintesc cineva sa fi pus un tir de-a curmezisul, sper oamenii sa invete ceva din asta, e ceva mai grav decat toate celelalte. Ei cauta sa fie arestati, pentru orice om este clar ca la mijloc sunt actiuni banditesti. Cred ca societatea si-a dat seama ca sunt niste banditi, iar lupta pentru putere e un rahat”, a declarat Chirtoaca, potrivitinprofunzime.md.

---------

Cei doi lideri de stanga, Renato Usatii si Igor Dodon, au adus noaptea trecuta un camion si zeci de masini cu care au blocat toate benzile bulevardului Stefan cel Mare pe portiunea de drum cuprinsa intre strazile Maria Cebotari si Banulescu Bodoni, informeazaProTV Chisinau.

Sustinatorii partidelor pro-ruse au ocupat si acum zece zile, cu corturi, un sector al principalului bulevard din Chisinau.

Peste trei tone de fecale au fost varsate in acest weekend pe scarile sediului Partidului Liberal Democrat din Moldova, al fostului premier moldovean Vlad Filat, cu ajutorul unei autospeciale, anunta Agora.md.

Desi imaginile apar ca fiind postate pe o retea de socializare de catre liderul Partidul Nostru, Renato Usatii, acesta a negat orice implicare.

Protestele din Republica Moldova nu sunt un fenomen nou, insa de data aceasta ele ar putea destabiliza dramatic tara, importanta din punct de vedere strategic, scrie agentia americana Stratfor intr-un studiu despre protestele care au loc in Republica Moldova, citat de Agora.md.

Partidele de stanga ar obtine o victorie clara in caz de alegeri anticipate, iar opt actori politici au sanse sa acceada in viitorul parlament, arata un sondaj recvent realizat de CBS Axa, citat de Radio Chisinau.

Partidul Nostru ar acumula 22,8%, PSRM ￯ 20,8%, PPE si PCRM cate 9,9%, PL ￯ 9,3%, PLDM ￯ 7,3%, Platforma DA ￯ 7% si PDM - 6,9%