​Donald Trump, care conduce detasat cursa interna pentru nominalizarea republicanilor la prezidentiale, a declarat, duminica, la postul de televiziune CBS, ca valul de imigranti poate reprezenta un ”cal troian” pentru teroristii islamisti, relateaza Agerpres. De asemenea, magnatul american a acuzat-o pe Angela Merkel ca acceptarea refugiatilor in Germania ar putea sa fie o idee ”nebuneasca”.

HotNews.roFoto: Hotnews

”Nu-mi plac migratiile. Nu-mi plac oamenii care vin [...] Vom avea violente in Germania. Ceea ce Merkel a facut in Germania este nebunesc”, a declarat Donald Trump, facand referire la politica de acceptare a unui numar record de refugiati, din zonele de conflict, promovata de Berlin.

Trump a sustinut ca criza refugiatilor din Europa ar putea sa fie rezolvata daca in nordul Siriei ar fi creata o zona de excludere aeriana. Aici statele din Golf ar putea sa gestioneze o zona sigura pentru populatia care fuge din calea razboiului,scrie Agerpres.

Politicianul republican a declarat, la inceputul lunii, ca, daca va fi ales presedinte, toti refugiatii sirieni primiti de SUA vor fi deportati in tara lor de origine. Declaratiile lui Trump au fost facute dupa ce secretarul de stat John Kerry a anuntat ca SUA ar urma sa primeasca 200 000 de refugiati in urmatorii doi ani.

De altfel, lui Donald Trump nu-i plac migratiile in general, promovand in repetate randuri construirea unui zid la granita cu Mexic si politici mult mai dure indreptate impotriva imigratiei de la granita de sud. Trump a propus chiar eliminarea acordarii automate a cetateniei americane pentru copiii imigrantilor nascuti pe teritoriul Statelor Unite, ceea ce ar insemna incalcare Amendamentului al 14-lea al Constitutiei.

Pe de alta parte, in ceea ce priveste viziunile de politica externa, magnatul american este un mare admirator al lui Putin si al interventiei militare ruse in Siria.

Putin preia acum controlul a ceea ce am inceput noi si intervine in Siria, iar el vrea in mod sincer sa lupte impotriva Statului Islamic, ceea ce este un lucru minunat. Daca vrea sa lupte impotriva Statului Islamic, atunci sa-l lasam sa faca asta. De ce trebuie sa facem noi totul? Interventia lui Putin impotriva ISIS prezinta foarte putine dezavantaje, iar strategia abordata de rusi este in interesul nostru. In ceea ce priveste conducerea, Putin primeste un zece, in vreme ce presedintele nostru nu se descurca atat de mine. Obama si Putin nu arata bine impreuna", a declarat Donald Trump, intr-un interviu pentru Fox News.