Fortele aeriene irakiene au bombardat, duminica, convoiul liderului Statului Islamic, Abu Bakr al-Baghdadi, in provincia Anbar din vestul tarii, in apropiere de granita cu Siria. In acest moment nu exista informatii despre starea lui Abu Bakr al-Baghdadi, potrivit Reuters, care citeaza un comunicat al armatei irakiene. Armata irakiana a precizat că forțele aeriene au bombardat si o locație în care Bagdadi planificase sa se intalneasca cu alti comandanti ai Statului Islamic. "Multi lideri ai grupului au fost ucisi sau raniti", sustine armata irakiana.

Abu Bakr al-BagdadiFoto: Captura Youtube.com

UPDATE Ora 18:52: Cativa lideri ai Statului Islamic au fost ucisi in bombardamentul de duminica, insa Abu Bakr al-Baghdadi nu se afla printre ei si nu exista informatii despre el, potrivit Reuters.

"Fortele aeriene irakiene au bombardat convoiul teroristului Abu Bakr al-Baghdadi in timp ce se indrepta spre Karbala pentru a participa la o intalnire cu comandantii Daesh (acronimul arab pentru Statul Islamic - n.red.)", a aratat armata irakiana, intr-un comunicat.

"Locatia intalnirii a fost, de asemenea, bombardata si multi dintre liderii grupului au fost ucisi sau raniti. Soarta lui al-Baghdadi este necunoscuta, el fiind transportat de un vehicul. Starea lui de sanatate este inca neclara", au declarat reprezentantii armatei irakiene.

In noiembrie 2014, in urma loviturilor aeriene conduse de SUA impotriva unui convoi al Statului Islamic in apropierea orasului irakian Mosul, media internationala a fost inundata de zvonuri conform carora liderul ISIS Abu Bakr al-Baghdadi ar fi fost ranit sau chiar ucis.

Al-Baghdadi este asociat cu cresterea ISIS intr-o entitate transnationala, care controleaza teritorii si detine toate parghiile unui stat.